Reggeliző sós palacsinta

Reggeliző sós palacsinta


Reggeliző sós palacsinta 

Szinte mindenki szereti a palacsintát. Ezért gondoltam újra! Miért ne ehetnénk reggelire is palacsintát? Palacsintát, amely tartalmaz felvágottat, zöldhagymát, mellé tehetünk paprikát, vagy akár más zöldséget is. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű és gyorsan készen van!


Hozzávalók 2-4 személyre:

- 2-3 db tojás

- 20-30 dkg szeletelt párizsi vagy sonka kockára vágva

- 3-5 szál zöldhagyma 1-1,5 centiméteresre vágva (a zöldje is)

-  4-6 dl tej  és víz, ha szükséges

- liszt

- só

- olaj a sütéshez

- valami zöldség fogyasztásra is és díszítéshez ( most paprika )


Nézzük, hogyan készült ez a reggeli finomság!

-Tojásokat leütöm, teszek bele sót, elkeverem símára,

-Hozzáteszem a kockára vágott felvágottat és a vágott zöldhagymát is valamint a kellő mennyiségű lisztet  és a tej felét.

- Összekeverem, persze sót is teszek bele és addig keverem a tejjel való felöntés közben, amíg palacsinta vastagságú tésztát nem kapunk.

- Ha nem elég a tej, vízzel lehet pótolni.

- Következik a sütés!

 

Hagyományos módon sütjük, mint bármely palacsintát, talán csak annyi a különbség, hogy ne csináljunk olyan nagy palacsintákat, csak a palacsintasütő aljában terítsük szét a tésztát. Mindkét oldalát kevés olajban szép színesre sütjük és már tálalhatjuk is.

Induljon kellemesen a napod!

Forrás:https://azenkonyham.izvilaga.hu/

https://azenkonyham.izvilaga.hu/adatlap/reggelizo_sos_palacsinta___katt_ide/278

Tetszett a cikk?

 

 

SzegedVilága cikkek

Ajánló cikk III.
SzegedVilága, helyi hírek
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, ...
Agárdy Gábor
Helyi hírességek, bemutatása
Agárdy Gábor (született Arklián, örményül: Գաբրիել Արկալիյան Gabriel Arkaliján (Szeged, 1 ...
Móra Ferenc : Fecskehívogató
SzegedVilága, helyi hírek
Tavaszodik. Erről eszembe jutott Móra Ferenc szép verse. Móra Ferenc életéről, munkásságáról, írói és kö ...
Szegedi cipó
Szegedi receptek, Hírős ételeink
Szegedi cipónk, hagyományos recept alapján, BL 80-as lisztből készül. De mitől szegedi?
József Attila
Helyi hírességek, bemutatása
József Attila  (Budapest, Ferencváros, 1905. április 11. – Balatonszárszó, 1937. december 3.) Baumgarte ...
Töltött paprika paradicsomban
Szegedi receptek, helyiek receptjei
Töltött paprika, húsgombóccal és benne főtt burgonyával. Hozzávalók:2-3 személyre:      6 db paprika   ...
Ajánló cikk I.
SzegedVilága, helyi hírek
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, ...
Túrós-tejfölös pogácsa
Szegedi receptek, helyiek receptjei
Túrós-tejfölös pogácsa Mi is az a pogácsa? Mi jut eszünkbe a pogácsa szó hallatán? Erre szinte még a legapr ...
Ajánló cikk II.
SzegedVilága, helyi hírek
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, ...

További cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi programok

További helyi programok »