Szegedi cipó

Szegedi cipó bemutatása
1 000 gramm
Szegedi cipónk, hagyományos recept alapján, BL 80-as lisztből készül. De mitől szegedi?
A szegedi és a Szeged környéki tanyákon kenyérsütéskor a gyerekeknek kis cipót is sütöttek. A gyerekeknek sütött cipónak varázserőt tulajdonítottak: "a nehezen beszélő gyerek fején frissen sült cipót szoktak széttörni." Újkenyérkor külön kolduscipó is sült. Dugonics András a szegedi tájon jegyezte fel a következő szólást: "Sok a gyermek, kevés a cipó." A cipó 1211-ben személynévként szerepel először a Magyar Oklevél-Szótárban. Köznévként elsőként 1405-ben olvashatjuk és kisebb kenyeret jelent, bár maga a szó, ismeretlen eredetű.
Az ízletes, mindig friss és finom pékáruinkat bármikor megvásárolhatják mintaboltjainkban és partnereinknél. Látogassanak meg bennünket bármelyik mintaboltunkban, melyeket az alábbi településeken talál: Deszk, Kiskundorozsma, Röszke, Domaszék, Sándorfalva, Szőreg és természetesen Szeged városában is több helyen.
Összes Kenyér a Favorit Pékség kínálatában.
SzegedVilága cikkek









Pláza ajánlatok







Helyi látnivalók









Helyi programok








